Avloppsrensning

Avloppsrensning

Att underhålla avloppssystemet är viktigt för att ditt hem ska fungera problemfritt och för att undvika kostsamma reparationer av allvarliga stopp. En avloppsrensning åtgärdar och förebygger blockeringar och skyddar ditt hus från potentiella vattenskador och större problem. Alltek hjälper dig med professionell avloppsrensning i din bostad, fastighet eller större anläggning.

Vad är en avloppsrensning?

Under en avloppsrensning avlägsnas hinder och beläggningar som har fastnat i avloppsrören. Det kan till exempel vara uppbyggnader av fett, matrester, hår, skräp eller annat som felaktigt har spolats ner i köksavloppet eller i badrummet. När du anlitar oss för en professionell avloppsrensning använder vi specialiserade verktyg och tekniker för att noggrant rensa dina avloppsrör. Vi använder exempelvis högtrycksspolning med hetvatten och avloppsrensare för att effektivt avlägsna alla blockeringar i rören. Eftersom vi har tillgång till egen spolbil så kan vi även erbjuda stam- och underhållsspolning samt filmning och utvärderingar av skicket på avloppsrören.

Då behöver du avloppsrensning

Ofta märker du tydligt när din fastighet är i behov av en avloppsrensning. Du kan till exempel märka att vattnet börjar rinna undan långsamt i diskhon eller duschen, att det luktar illa från avloppet, gurglande ljud från toaletten eller att du återkommande får stopp i avloppet även efter en egen rensning och rengöring. Detta är tecken på att avloppet är helt eller delvis blockerat, vilket kräver en ordentlig avloppsrensning.

Om avloppsrensningen inte utförs i tid kan dessa problem eskalera och leda till större fel på rören samt vattenskador, mögelbildning och andra skador på fastigheten.

Så kan du undvika stopp i avloppet

För att undvika stopp i avloppet är det viktigt att vara försiktig med vad du spolar ner. I köket bör du undvika att spola ner matrester, fett och oljor, eftersom dessa kan stelna och orsaka blockeringar. I badrummet bör du regelbundet rensa golvbrunn och vattenlås från hår och beläggningar, och aldrig spola ner exempelvis våtservetter eller hygienartiklar i toaletten.

Vi hjälper dig med avloppsproblem

Vi erbjuder professionella avloppsrensning, entreprenad och service för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Genom att regelbundet rensa avloppet kan du förlänga avloppssystemets livslängd, förhindra oplanerade nödsituationer och säkerställa en hygienisk miljö i din fastighet. Kontakta oss för avloppsrensning idag!

Våra tjänster

Solceller

Ta vara på solen

Det optimala är att kombinera en egen elproduktion via förnyelsebar teknik såsom solpaneler med minskad elförbrukning via smart och hållbar utrustning.

Ljuskällor

Armaturer och ljuskällor

LED ger betydligt mer ljus än traditionella ljuskällor. Att den är fri från kvicksilver, har lägre driftskostnad och längre livslängd är bra både för miljön och ekonomin.

Laddstationer

Ladda hemifrån

Återanvänd överbliven effekt till laddstationer. Efter installation av solceller och LED-belysnig finns det mer kraft att ladda elbilen.

Elinstallationer

Kostnadseffektiva lösningar

ALLTEK AB utför alla sorters elinstallationer. Med våra 16 erfarna medarbetare och representanter i hela Sverige täcker vi i stort sett alla grenar av elinstallationer för fastigheter.

Avloppsrensning

Avloppsrensning

Att underhålla avloppssystemet är viktigt för att ditt hem ska fungera problemfritt och för att undvika kostsamma reparationer av allvarliga stopp

Entreprenad

Entreprenad

Entreprenadtjänster inom VVS innefattar ett brett spektrum av arbetsområden – från installation och underhåll av värme- och kylsystem till vattenförsörjning och avloppshantering.

VVS-service

VVS-service

Med regelbunden service kan vi identifiera potentiella problem i ett tidigt skede, innan problemen blir akuta och kräver mer omfattande och kostsamma reparationer.

Kontakta oss för en offert!